Köpa böcker på nätet

Köp böcker på nätet hos Adlibris, en av de äldsta aktörerna.
Tryck till vänster för att köpa böcker på nätet hos Bokia!
Sök till vänster på titel eller författare för att köpa böcker på nätet hos Bokus.
Hos CDON.COM kan du köpa böcker på nätet såväl som filmer och elektronik med mera

 
Funderar du på att köpa böcker på nätet, se våra tips nedan:

Köpa böcker på nätet

Att köpa böcker på nätet är en god idé eftersom du enkelt kan leta i ett större sortiment av böcker utan att fysiskt behöva leta bland böckerna i

köpa böcker på nätet

Köpa böcker på nätet

hyllor. Genom att köpa böcker på nätet slipper du förstås också släpa hem de tunga dyrgriparna eftersom du normalt får leverans till närmaste postombud när du köper böcker på nätet.Vill du omgående gå till en bokhandel där du kan köpa böcker på nätet, använd länkarna nedan eller sök på boktitel direkt i sökrutan här ovan. Du är förstås välkommen att fortsätta läsa den här korta guiden om att köpa böcker på nätet innan du går vidare till en bokhandel.
Bokhandlare på nätet:

Köpa böcker på nätet: Om jag inte gillar boken?

När du ska köpa böcker på nätet bör du tänka på din ångerrätt som gäller vid distanshandel. Reglerna ger dig två veckors ångerrätt när du köper böcker på nätet, men, du måste själv stå för kostnaden av returen om inte det bolag du köper böcker på nätet av erbjuder även det till sina kunder.

Köpa böcker på nätet: Om man vill bläddra i boken först då?

Här blir det ju förstås lite problem. Du kan inte fysiskt bläddra i boken innan du köper den på nätet såklart. Som lösning på det erbjuder många av bokhandlarna på nätet möjligheten att läsa ett utdrag ur boken innan du köper den. Dessutom kan du ju söka på internet efter den titel du är sugen på och läsa eventuella recensioner innan du köper den på nätet.

Köpa e-böcker på nätet: Fungerar det annorlunda?

Både ja och nej.. Du får ju ingen fysisk bok hemskickad, istället får du den digitalt. Dessutom så gäller normalt sett inte den ångerrätt som nämnts ovan i samband med att du köper en e-bok på nätet då det är en digital vara och av den anledningen ses som konsumerad när du tagit emot den. Sedan måste du ju naturligtvis ha något att läsa e-boken i, som till exempel en laptop eller en surfplatta av något slag. Det finns ju dessutom ytterligare en fördel med att köpa e-böcker på nätet, du får inte så trångt i bokhyllan där hemma.

Köpa böcker på nätet: Förslag på butiker


 

Låna böcker på nätet: är det också möjligt?

Javisst kan du låna böcker på nätet också, till exempel på bibliotekets hemsida som även tillhandahåller e-böcker. Tyvärr drabbas biblioteket dock av en ganska rejäl kostnad för utlåning av e-böcker än så länge, så tänk på att bara låna det du verkligen tänker läsa och inte lånar bara för att det går och är gratis.