Köpa smycken på nätet

Funderar du på att köpa smycken på nätet? Läs då gärna vår korta köpguide nedan.

Köpa smycken på nätet

Det finns flera fördelar med att köpa smycken på nätet som till exempel att priserna ofta är lägre och naturligtvis att du oftast har betydligt

köpa smycken på nätet

Köpa smycken på nätet

fler smycken att välja mellan. Sen behöver du förstås varken trängas i en butik eller stå i kö för att köpa smycken på nätet. Nackdelen är ju att du får hålla dig till tåls en dag eller två tills de levereras såklart.

Exempel på smyckesbutik: Hedbergs Guld & Silver

Sobling

Eleven.se

Köpa smycken på nätet: kan man lita på butikerna

Vågar man köpa smycken på nätet? Finns det inte risk för att man blir lurad? Jo, men så länge du håller dig till de stora, välkända butikerna när du köper smycken på nätet behöver du inte vara särskilt orolig. Vi föreslår, särskilt om du skall köpa smycken på nätet för mycket pengar, att du håller dig till dessa välkända butiker.

Köpa smycken på nätet: tänk om smyckena bara såg fina ut på bild

Tänk om man inte gillar dem när man väl får dem? Det behöver du inte oroa dig för tack vare ångerrätten du har enligt lag om du köper smycken på nätet från en svensk butik. Gillar du inte smyckena när du väl håller dem i handen så kan du returnera dem, men du får själv stå för frakten om inte butiken du köpte dem lovat något annat.

Köpa smycken på nätet: billiga eller dyra smycken?

Nedan finner du ett par länkar till lite billigare butiker på nätet som har bijouterier och lite enklare smycken.  Vill du istället köpa dyrare smycken på nätet får du fortsätta läsa några centimeter längre ner, där finns det fler länkar.

 

Vill du istället köpa finare smycken på nätet som kanske kostar lite mer så är följande butiker att rekommendera. Här kan du köpa riktiga guldsmycken på nätet, diamanter med mera. Flera av dessa butiker har även billigare smycken också förstås:
Hedbergs Guld & Silver

Sobling

Eleven.se

 

Köpa smycken på nätet: vad händer om de försvinner i posten?

Det kan vara värt att titta extra på butikens köpvillkor så att du vet vad som händer om försändelsen försvinner på vägen efter att du köpt smycken på nätet. Är försändelsen försäkrad om du köper för ett visst värde till exempel? Går det att köpa till en försäkring om det inte ingår automatiskt? Kan man kanske köpa smyckena på nätet och sedan hämta ut dem i en fysisk butik istället så man slipper oroa sig för förluster under transporten. Titta igenom de olika butikernas köpvillkor eller deras sidor med vanliga frågor så ser du vad just den butiken erbjuder för lösningar på detta dilemma.